Rigardus

Rigardus is de voornaam van Rigardus Rijnhout (1922 – 1959), beter bekend als De Reus van Rotterdam, de grootste man die ooit in Nederland heeft geleefd. In 2011 kreeg hij zijn standbeeld op de Kruiskade.

Rigardus staat model voor de mensen met wie Jan Ruigrok werkt. Iedereen heeft reusachtige kanten, vaak zonder dat hij of zij die zelf kent. Soms kunnen die reusachtige kanten je aardig in de weg zitten. Je staat dan voor de taak meester over je eigen reusachtigheid te worden. Maar reuzen heb je in alle soorten en maten. Het is de kunst je eigen reusachtigheid naar boven te halen op een manier waar alles en iedereen daar beter van wordt. Soms kan een beetje hulp daarbij enorm helpen.

Rigardus zoekt met mensen en organisaties naar hun reusachtigheid en leert die op een goede manier in te zetten.

Rigardus staat ook voor Rotterdam: het gaat om flink aanpakken, humor en stevige resultaten. Leren, Samenwerken, Uitwisselen en Humor zijn kernwoorden voor de aanpak van Rigardus

Rigardus kan de hele wereld aan: Wanneer Engelstaligen de naam 'Rigardus' uitspreken horen ze 'Regard Us'! En omdat Regard betekent in acht nemen, en Respect hebben, past dat voor de volle 100% bij Rigardus.

Rigardus besteedt structureel aandacht aan de kwaliteit van haar diensten. Rigardus is een door het CRKBO geregistreerd bedrijf. Om deze registratie te krijgen moet een bedrijf onder meer voldoen aan een duidelijke klachtenregeling en beroepscode. De klachtenprocedure van Rigardus vindt u hier.

Daarbij is Rigardus lid van De Ethische Kring. Trainers, therapeuten en coaches die hierbij aangesloten zijn, bewaken hun kwaliteit en het belang van de mensen met wie zij werken door het naleven van een ethische beroepscode. Dit vindt u onder www.ethischekring.nl. Wie vindt dat Rigardus deze code niet goed naleeft, kan een beroep doen op de klachtenprocedure van De Ethische Kring. Ook deze vindt u op www.ethischekring.nl.

De leveringsvoorwaarden van Rigardus, die zijn vastgelegd bij de kamer van Koophandel in Rotterdam, vindt u hier.