Indien deze nieuwsbrief niet juist wordt gepresenteerd, kunt u hier de webversie bekijken.

 Gratis Workshop Verhalen vertellen
Tijdens de watersnoodramp van 1953, zette kruidenier Cor Ruigrok net voordat de kelder onderliep zijn suikervoorraad in de pas ingerichte babykamer. Op de balen plaatsten hij en zijn vrouw Fien het wiegje waarin op 6 februari hun zoon Jan werd gelegd. Born on Sugar Mountain, zong Neil Young zo'n 25 jaar later. Jan wordt deze week 60 jaar en viert dat met een feestje. En omdat ieder leven prachtige verhalen in zich herbergt doet hij dat met een gratis workshop

De kracht van verhalen bij begeleiding.
Op deze dag leer je hoe je oeroude verhaalstructuren en metaforen kunt gebruiken om mensen hun eigen verhaal onder woorden te laten brengen en antwoorden laat vinden op vragen waar ze tegenaan lopen.

De eerste tien feestgangers doen gratis mee aan deze eendaagse workshop die op 14 maart in Rotterdam plaatsvindt. Wie buiten de boot valt, krijgt een eenmalige korting van 25% op de tweedaagse training met dezelfde naam op 4 en 12 juni, ook in Rotterdam.

Wie van een feestje houdt, meldt zich aan via jan@rigardus.nl.

 Kwaliteiten parkeer je niet!
Schoolleiders op zoek naar schaduwkwaliteiten
School- en teamleiders zijn harder werkers die vaak meer dan hen lief is, zich laten leiden door de waan van de dag en druk die hen door teamleden, leerlingen, ouders, besturen en overheid wordt gelegd.

Onder deze druk kan het gebeuren dat prachtigste kwaliteiten die thuis en priv├ę volop worden ingezet, 's ochtends in de fietsenstalling van de school worden geparkeerd. Daarmee doen deze schoolleiders niet alleen zichzelf te kort, maar ook de mensen met wie ze werken.

In een onthaaste, drukvrije ambiance, gaan we op 10 april zoek naar die kwaliteiten die jij als schoolleider minder inzet dan je lief is en die wanneer je dat wel doet, je werk een stuk leuker en inspirerender gaan maken. Uiteraard kijken we ook hoe je vanaf 11 april die kwaliteiten meer gaat inzetten.

De zoektocht vindt plaats op 10 april 2013 in restaurant Hitland, Blaardorpseweg 1 in Nieuwerkerk aan den IJssel. We starten om 16:00 uur en werken tot 20:00 uur Deze bijeenkomst is een gezamenlijk initiatief van:
Ernst Rijnberg van pri-ma onderwijsontwikkeling: www.pri-ma.nl, Jan Ruigrok van Rigardus: www.rigardus.nl en Hans de Waard.

De kosten bedragen €75,--, inclusief de maaltijd. Als je ge├»nteresseerd bent, neem dan contact op met j.ruigrok@rigardus.nl of bel met Jan Ruigrok via 06 225 225 65.

 
 

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u deze digitale nieuwsbrief niet meer ontvangen, meld u dan af via
het formulier op onze website.
Rigardus, voor wie leert en leeft met jongeren
Wester Hordijk 312, 3079 DM Rotterdam
T: 010-4820603 - M: 06-225 225 65 - E: info@rigardus.nl - W: www.rigardus.nl