Indien deze nieuwsbrief niet juist wordt gepresenteerd, kunt u hier de webversie bekijken.

 
 Alles over Pesten
Er is veel te vertellen over de nieuwe manieren waarop met pesten wordt omgegaan. Die staan in het boek Alles Over pesten. Stel je eens voor dat je als ouder van een gepeste leerling, of van een pester, deze brief van de schoolleiding zou krijgen. Zou het u vertrouwen geven?

Op het congres 'Alles Over Pesten' dat Congres Content in december organiseerde overhandigde Bob van der Meer het eerste exemplaar van het boek Alles Over Pesten aan de schrijver, Jan Ruigrok. Kijk voor een impressie van het congres op de website van Congres Content.

Heb je vragen over u pestsituaties in en om de klas kunt aanpakken of ben je geïnteresseerd in themabijeenkomsten, studiedagen of ouderavonden? Neem dan eens contact met ons op!


 Provocatief coachen van leraren
Stel dat je als leraar moeite hebt met een klas die je het vuur aan de schenen legt. Zou je het aandurven om dan provocatief gecoacht te worden? Leraar24 helpt je bij het antwoord op die vraag!

 Provocatief coachen van leerlingen
Stel dat je er als leerling steeds uitgestuurd wordt en je wordt naar een provocatief begeleider gestuurd? Iets voor jou?
Leraar 24 helpt je ook hierbij aan het antwoord!

 Herstelrecht actueel
Rigardus krijgt het herstelgericht werken steeds meer in de vingers, én in het hart. Lees meer in de nieuwsbrief van Restorative Jusitce Nederland (PDF)

Heb je een klas waar geen land mee is te bezeilen en waar het helemaal vastzit? Neem eens contact op. Wie weet helpt de herstelgerichte benadering van Rigardus.

 Nieuwe trainingen
De data van de meerdaagse trainingen die Rigardus i.s.m. Ortho Consult verzorgt in Utrecht dit najaar staan weer vast. We hebben het dan over de trainingen:
- Herstelrecht in het onderwijs
- Provocatieve begeleiding
- Werken met non-contracten
- Ik als (bege-)leider.


Kijk voor meer informatie en inschrijvingen op de website van Ortho Consult.

 Veiligheid en Integriteit in scholen en bedrijven
Binnen organisaties zoals scholen, bedrijven en non-profitorganisaties is Integriteit een thema dat steeds meer aandacht vraagt. Hoe zorg je ervoor dat mensen integer handelen en dat er open over dit thema kan worden gesproken? Het voorkomt dat de organisaties in een spiraal van ongewenst gedrag vervallen. Vaak zie je dat procedureel alles gedekt is, maar dat het misgaat op het communicatieve vlak.

Maarten Kouwenhoven, redacteur van het boek Transaktionele Analyse in Nederland richtte De stichting Bevordering Veiligheid en Integriteit op. Deze stichting waarin Jan Ruigrok van Rigardus een van de kerndocenten is, geeft op dit essentiële stuk een onmisbare aanvulling, waarbij herstelrecht een van de pijlers vormt. Wie meer wil lezen: www.stichtingbvi.nl

 Onthulling standbeeld voor de 'Reus van Rotterdam'
Op 21 april is het dan zover: in het Wijkpark Oude Westen aan de Kruiskade wordt het beeld voor de 'Reus van Rotterdam', Rigardus Rijnhout onthuld (tekening Herman Schouwenburg). Lees hier meer »
 
 

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u deze digitale nieuwsbrief niet meer ontvangen, meld u dan af via
het formulier op onze website.
Rigardus, voor wie leert en leeft met jongeren
Wester Hordijk 312, 3079 DM Rotterdam
T: 010-4820603 - M: 06-225 225 65 - E: info@rigardus.nl - W: www.rigardus.nl